Soccer Rocker 2018

Vrijdag 1 juni: SoccerRocker leest de wedstrijd

Met optredens van Herman Koch, Henk Spaan, Marcel van Roosmalen, Stephanie Hoogenberk, Melle Maré en P.F. Thomése.

Op de vooravond van de achtste editie van SoccerRocker is literair voetbaltijdschrift Hard Gras aan zet. Onder de noemer SoccerRocker Leest De Wedstrijd zal sportvereniging Wartburgia in Amsterdam Oost op vrijdagavond 1 juni geheel in het teken staan van voetbalverhalen en sportminnende schrijvers. Björn van der Doelen komt muziek maken en voor de echte literaire sportieveling is er zowaar een voetbaltoernooi.

De schrijvers-lineup liegt er niet om. Herman Koch, Stephanie Hoogenberk, Melle Maré, Marcel van Roosmalen, P.F. Thomése en Henk Spaan lezen voetbalverhalen voor, geïnspireerd door het thema ‘de wedstrijd lezen.’ Want dat kunnen alleen hele grote spelers en de allerbeste scheidsrechters. Weten wat er speelt, voelen wat er gaat gebeuren, anticiperen op wat bijna niemand voor mogelijk houdt. Op dat moment worden voetballers helderzienden en gaan schrijvers schrijven.

Iemand die kon lezen wat Nilis, Van Nistelrooy en Ronaldo op het veld gingen doen, is oud-prof Björn van der Doelen, bekend als speler van PSV. Sinds zijn voetbalpensioen richt hij zich met succes op zijn andere grote passie: muziek maken. Zijn vierde album ‘De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer’ staat vol fraaie verhalende americana, die hij vanavond live zal laten horen. De verdere muzikale omlijsting is in handen van dj Duke John.

Meevoetballen?
SoccerRocker heeft slechts ruimte voor maximaal 16 teams, het inschrijfgeld is € 85 per team. We spelen 6 tegen 6 en het is een mixtoernooi, per team staan er altijd 3 mannen en 3 vrouwen in het veld. Daarnaast mag je een gezellig aantal wissels meenemen.

Praktische info Sportclub Wartburgia in Amsterdam Oost is op vrijdag 1 juni de place to be. Het voetbaltoernooi begint om 17.30 uur, rond 20.30 uur wordt de prijsuitreiking gevolgd door het avondprogramma. Let op: het aantal losse kaarten is beperkt. Ze kosten € 12,50 per stuk en zijn te bestellen via deze website. Deelnemende voetbalteams mogen de literaire avond gratis bezoeken.

Site by Alsjeblaft!