Frequently Asked Questions

. SoccerRocker, wat is dat nou precies?

Overdag een voetbaltoernooi en aansluitend een muziekfestival waar veel te ontdekken valt, dat is SoccerRocker. Zaterdag 15 juni 2019 vindt alweer de negende editie plaats op Sportpark Drieburg in Amsterdam Oost. SoccerRocker breidt dit jaar uit naar drie podia waarop twintig acts te zien zullen zijn, waaronder onze headliners Roxeanne Hazes, Merol en het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest.

. Kan ik ook komen als ik niet meevoetbal?

Ja natuurlijk! Daar is SoccerRocker juist voor bedoeld. We zijn ontstaan als voetbaltoernooi, maar inmiddels is muziek de hoofdmoot van ons festival. We verkopen ook losse festivalkaarten voor het muziekprogramma. Kom gerust langs als supporter en geniet daarna van de live-acts in de avond.

. Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Ja natuurlijk, je bent van harte welkom. Check onze vacatures en meld je aan!

. Waar kan ik mee betalen?

Op SoccerRocker kun je aan de diverse barren je drank en eten helaas niet met contant geld betalen. Je hebt sowieso je pinpas nodig om te kunnen betalen. Misschien hebben we dit jaar munten, misschien ook wel niet.

. Mogen kinderen ook mee?

Gezellig! Denk wel aan gehoorbescherming. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee.

. Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Eten en drinken is een belangrijk onderdeel van SoccerRocker. Er zijn verschillende foodstands waar je lekker (vegetarisch) kunt eten. Vanzelfsprekend ontbreekt ook het patatje met niet. We zijn als stichting grotendeels afhankelijk van de horeca-inkomsten gedurende de festivaldag. Daarom is het is voor bezoekers niet toegestaan eigen drank en etenswaren mee te nemen op het terrein.

. Wie heeft dit jaar die poster ontworpen?

Kunstenaar Willem Kolvoort is ook dit jaar verantwoordelijk voor het artwork van SoccerRocker. Ook Peter te Bos, Pankra en Van Lennep hebben in het verleden campagnes gemaakt voor ons festival. De inmiddels beroemde tekening van Johan Cruijff en David Bowie uit 2016 is gemaakt door Mike Ottink.

. Wat is SoccerRocker eigenlijk?

SoccerRocker combineert een grootschalig voetbaltoernooi met live-muziek en andere kunstvormen. Ook leuk als je niet voetbalt en gezellig een biertje wilt komen drinken en een bandje kijken.

. Waar kan ik een kaartje kopen voor SoccerRocker?

Via deze website! Dit kan vanaf maandag 18 maart om 12.00 uur in de middag. SoccerRocker is een stichting en afhankelijk van horeca-inkomsten en kaartverkoop. Ook kun je ons steunen middels een donatie.

. Wanneer begint het allemaal? En wanneer houdt het weer op?

Zaterdag 15 juni 10.00 uur: festivalterrein open. Zaterdag 15 juni: 16.30 - 17.30 uur finales o.l.v. Roelof Luinge. Zaterdag 15 juni: 17.30 - 00.00 uur live muziek op drie podia. Zondag 16 juni 3.00 uur: einde festival.

. Ik ben onder de 18, ben ik dan ook welkom op SoccerRocker?

Ja natuurlijk! Maar vanwege de alcoholwet ben je verplicht om, bij de ticketcontrole aan te geven dat je jonger dan 18 jaar bent. Je krijgt dan een ander polsbandje om. Je kunt dus gewoon het festivalterrein betreden, maar alcohol nuttigen beneden de 18 jaar is verboden.

. Mag ik mijn hond meenemen?

Op het festivalterrein zijn honden overdag geen enkel probleem, mits je trouwe viervoeter aangelijnd is en de uitwerpselen netjes worden opgeruimd. Het is niet toegestaan om honden/huisdieren 's avonds op het festivalterrein te hebben!

. Wat moet ik zelf meenemen?

Denk aan zonnebrandcrème, regenjas poncho en natuurlijk je pinpas. De geluidsniveaus op het terrein kunnen hoger dan 85 dB(A) zijn, denk dus aan gehoorbescherming. Laat je waardevolle spullen thuis, we hebben dit jaar geen kluisjes.

. Kan ik ook roken op SoccerRocker?

We zijn vandaag te gast bij een voetbalclub en verkopen geen sigaretten. En het is in de kantine ook niet toegestaan om te roken. Wel mag je er natuurlijk nog eentje opsteken in de open lucht.

Site by Alsjeblaft!